Lehed

kolmapäev, 18. november 2009

Saiavorm kohupiimaga


Sobrasin siin oma pildikogus ja avastasin mõned pildid, mis on unarusse jäänud. Kuna Lennar selline magusa sõber ja saiavorm läheb talle alati peale, olen üritanud klassikalist saiavormi mõnusamaks muuta, lisades sellele kohupiima. Esialgse retsepti võtsin kunagi Pereköögist. Enam koguseid päris täpselt ei mäletagi, aga enivei üritan.


Vaja läheb:
1 viilutatud sai
õunamoosi (võib ka mõni muu olla, aga mulle tundub, et see kõige parem)
25-50 g võid
200 g rosinatega kohupiima (teralist)
5 dl piima
2-3 muna
3 spl suhkrut
kaneeli

Alustuseks määri ahjuvorm võiga. Sulata või. Laota põhja saiatükid (võib ka kuubikuteks lõigata, samas võib ka tavasuuruses viilud jätta). Seejärel vala veidi võid saiatükkidele. Pane järgmise kihina moosi ja peale jälle saiatükke. Edasi võib segada kohupiima vähese piimaga ja valada see saiakihile (võid ka samaaegselt panna sinna ka moosi, siis tuleb moosisem). Ja viimase kihina veel kord saiatükid, mille peale valada sulatatud võid.

Seejärel klopi munad piimaga ning lisa eelnevalt kokkusegatud suhkur ja kaneel. Vala segu vormi. Lase seista niikaua, kuni ahi soojeneb. Küpseta 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 40 minutit või kuni vorm on kuldpruun. Lase veidi jahtuda ja serveeri külma piimaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar