Lehed

neljapäev, 3. märts 2011

Kohupiima-toorjuustune rabarberikook


Nii, ja läkski käiku viimane rabarberi karp sügavkülmast. Nüüd tuleb vaid kevadet oodata:). Igatahes tahtsin homseks teha toorjuustukooki ja otsisin sobivat retsepti. Ja leidsingi. Omapoolsed muudatused said ka tehtud. Homme saan siis teada ka, kuidas kook maitseb:D.


Vaja läheb:
150 g heledaid küpsiseid
50 g võid

Täidiseks:
300 g Farmi toorjuustu (2 karpi)
300 g kohupiimapastat
200 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
6 muna
2 spl tärklist
~500 g rabarberit

Sulatasin rabarberi ja hautasin väheses vees pehmeks (lisasin ka veidi suhkrut vette) nii umbes 10 minutit. Valasin sõelale nõrguma kuni jahtumiseni.
Samal ajal valmistasin koogipõhja. Purustasin köögikombainis küpsised ja segasin poolsulanud võiga (sobib toasoe). Sain sellise märja liiva taolise puru, mille surusin küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja veidi ka äärtele. Tõstsin vormi külmkappi.
Seejärel valmistasin täidise. Segasin omavahel toorjuustu, kohupiima, hapukoore ja suhkru. Vahustasin hulka ükshaaval munad ja sõelusin juurde ka tärklise. Viimaseks lisasin nõrgunud ja jahtunud rabarberi ning segasin hoolikalt läbi. Valasin täidise küpsisepõhjale ja küpsetasin 160 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) 1 tund ja 20 minutit. Lasin ahjus täielikult jahtuda. Kook peaks maitsema eriti hästi järgmisel päeval ja külmkapi külmalt.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar