Lehed

esmaspäev, 7. märts 2011

Mõnusad snäkid: lihapallid sinihallitusjuustuga ja kana "nagitsad"


Tegin reedel kiireid ja mõnusaid snäkke katsikulistele:).

Lihapallid sinihallitusjuustuga:
450 g hakitud kalkuni kintsuliha (Rannamõisa)
peotäis riivsaia
1 muna
~ 1 dl vett
2 spl majoneesi
1 spl ketšupit
100 g sinihallitusjuustu
soola, pipart, hakkliha maitseainet (viimast ei pea lisama)

Puistasin riivsaia kaussi ja valasin peale vett. Lasin saial veidi paisuda. Lisasin kalkuni kintsuliha, muna, majoneesi ja ketšupi, maitseained ning pudistasin hulka sinihallitusjuustu. Segasin kõik korralikult läbi.
Vormisin märgade käte vahel pisikesed pallikesed ja panin need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpsetasin 200 kraadi juures (pöördõhuga) umbes 15-20 minutit. Vahepeal keerasin neid ka:).

Kana "nagitsad"
2 broilerifileed (kasutasin Rannamõisa oma)
riivsaia
broilerimaitseainet
soola
muna (veidi vett)
õli (praadimiseks)

Lõikasin filee väiksemateks (suupärasteks) tükkideks. Puistasin ühele taldrikule riivsaia ja lisasin sellele maitseaine ja soola ning segasin läbi. Teises taldrikus kloppisin lahti muna, millele lisasin veidi vett.
Kastsin filee tükid munasegusse ja siis veeretasin riivsaias, et need oleksid üleni kaetud riivsaiaga. Pruunista pannil väheses õlis kuldseks.

Kõrvale sobib hästi dipikaste:
2 osa hapukoort
1 osa majoneesi
sool
till (kasutasin olude sunnil kuivatatud tilli, värskega oleks kindlasti mõnusam)

Segasin lihtsalt kõik ained omavahel. Kogustega on keeruline. Tean vaid, et panin hapukoort umbes 2 korda rohkem kui majoneesi. Tunde ja maitse järgi ühesõnaga!

2 kommentaari:

  1. Need lihapallid kadusid mu sünnipäeva laualt nii kiiresti, et ma ise ei saanudki neid maitsta:)) Nii et läheb kordamisele igal juhul!

    VastaKustuta