Lehed

kolmapäev, 9. märts 2011

Natuke teistmoodi kaerahelbeküpsised


Täna siis plaanis õhtul jälle naaberdama minna. Ja nii muuseas on mul naabrimehelt ka arvutiabi vaja. Kuna juba mitu päeva on mu läpakas streikinud ja ei taha minuga eriti suhelda. Seega mõtlesin, et teeks kaasa miskit head:), mis maitseks nii suurtele kui ka väikestele. Idee sain kokku kahest blogist (siit ja siit) ja tegin veel oma muudatusi:D.

Vaja läheb:
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 spl valget suhkrut +1 spl fariinsuhkrut
0,5 tl soola
2,5 dl kaerahelbeid + 2,5 dl neljaviljahelbeid (võib ka 5 dl kaerahelbeid panna, mul said need lihtsalt otsa)
125 g võid (toasooja)
2 spl heledat suhkrusiirupit
0,5 dl vett
150 g Kalevi komme
70 g röstitud ja purustatud maapähkleid

Segasin omavahel jahu, küpsetuspulbri, suhkrud, soola, kaerahelbed ja neljaviljahelbed. Lisasin toasooja või ja segasin purutaoliseks massiks. Lisasin suhkrusiirupi ja vee ning segasin kõik ühtlaseks taignaks (tegin seda kätega ja lõpuks ei tohiks see käte külge kinni jääda).
Viimasena lisasin purustatud pähklid ja hakitud kommid. Vormisin taignast 2 pikemat vorsti ja asetasin sügavkülma umbes pooleks tunniks tahenema.
Seejärel lõikasin küpsisevorstidest 1cm laiused rattad ja asetasin need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (ei surunud neid lapikuks ja ahjus need ei valgu laiali ka). Kuumutasin ahju 200 kraadini. Kui küpsised ahju panin, alandasin kuumust 175 kraadini ja küpsetasin 15-20 minutit. (kuni küpsised muutuvad kuldpruuniks) Lasin restil korralikult jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar