laupäev, 26. märts 2011

Makaronivorm suitsukana ja -juustuga

Mõnusalt lihtne, kiire ja maitsev makaronivorm. Tänud retsepti idee eest lähevad siia. Pidin väheke muutma retsepti, kuigi vastumeelselt. Ja kõik selle pärast, et Lennar ei söö paprikat. Aga sellegipoolest tuli vorm väga maitsev ja suitsune. Kindlasti läheb see ka teine kord kordamisele.

Vaja läheb:
250 g meelepärast pastat (kasutasin pennesid)
1 küüslaugu küün
2 suurt suitsukanakoiba
2 keskmise suurusega hapukurki (ise kasutasin juba valmis hakitud salatikurki, mis jäi mõne päeva taguse rosolje tegemisest alles)
~4 dl piima
2 muna
soola, tilli
200 g riivitud suitsujuustu (kasutasin Lepsasuitsu riivjuustu)

Keeda makaronid soolases vees peaaegu pehmeks ja kurna. Samal ajal, kui makaronid keevad puhasta kanakoivad ja haki väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil törts õli ja kuumuta riivitud küüslauk läbi.

Vala poolvalminud makaronid, suitsukana, hapukurgi tükid ja küüslaugune õli vormi ja sega omavahel läbi.


Klopi munad lahti, vala hulka piim ja vispelda läbi. Puista sisse riivitud suitsujuust. Maitsesta soola ja tilliga. Vala segu vormi ja sega veel läbi, et juust ühtlaselt vormis jaotuks.

Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 40 minutit (ilma pöördõhuta).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar