teisipäev, 16. august 2011

Mustika beseerull

Olen tänaseks kahel korral mustikal käinud ja selle aasta saagiks siis peaaegu 10 kg mustikaid. Olen teinud muffineid ja kohupiimakooke (need ei jõudnud siia, kuna mul oli fotokas lennus). Täna siis katsetasin beseerulli ja olen tulemusega väga rahul. Retsepti leidsin Kodukirjast (Juuli 2011).

Taigen:
6 munavalget
340 g suhkrut
1 dl vanillikastmepulbrit (Ekströms)

Täidis:
2 dl vahukoort
1 spl suhkrut
150 g maitsestamata toorjuustu (nt Farmi)
5 dl mustikaid

Peale:
tuhksuhkrut

Mikserda munavalged kõvaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja jätka samal ajal mikserdamist (Vaht peab jääma läikiv ja sile. Kui mikserdada liiga kaua, läheb vaht tükiliseks ja siis jääb besee liiga mure). Klopi hulka ka vanillikastmepulber (kasutasin vispli abi). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri taigen kogu ahjuplaadi ulatuses ühtlase kihina küpsetuspaberile. Küpseta ahju keskmises osas 175 kraadi juures (ilma pöördõhuta) 20 minutit. Võta ahjust, kummuta teisele küpsetuspaberile. Eemalda pealmine küpsetuspaber (jäta see lihtsalt taigna peale) ja lase jahtuda.

Samal ajal valmista täidis. Vahusta vahukoor suhkruga ning mikserda hulka toasoe toorjuust. Määri kreem jahtunud taignale ning puista peale mustikad. Keera rulli. Puista peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar