Lehed

laupäev, 27. august 2011

Guinessi šokolaadikook


Kribul kukkus täna 8-kuud. Sel puhul siis selline üldsegi mitte lastepärane kook, mida blogis, kus ma selle avastasin on nimetatud järgmiseks hitihoiatuseks kookide seas. Koogist juttu veel ka siin
Poes Guinessi õllet otsides, vaatas Inessa mind suurte silmadega ja uuris kahtlevalt, et kas tõesti panen koogi sisse õlut ja veel seda, mis sisaldab alkoholi:D. Igatahes osales ta koogitegemises küll, sest seda on ülilihtne teha. Ja temale see kook maitses väga.
Koogis peaks kasutama just Guinessi õlut, kuna see on piisavalt mõru.

Vaja läheb:
2,5 dl Guinnessi õlut
250 g võid
80 g kakaopulbrit 
300 g suhkrut
2 muna
1 tl vanilliekstrakti
1,5 dl petti või keefiri
300 g nisujahu
2,5 tl küpsetuspulbrit

Glasuur:
200 g maitsestamata toorjuustu
175 g Milka-Philadelphiat 
poole laimi mahl
peale puistamiseks natuke kakaopulbrit

Vala Guinnessi õlu väiksesse potti, lisa või ja kuumuta tasasel tulel seni, kuni või on sulanud. Võta pott pliidilt ja sega sisse kakaopulber ja suhkur. 

Klopi munad koos vanilliekstraktiga kergelt lahti, lisa keefir. Sega kakaosegu munaseguga.

Teises kausis sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning lisa muna-kakaosegule, sega hoolikalt läbi.

Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud (põhi) 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 170-kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) umbes 45 minutit. Kontrolli küpsust tikuga, see peab koogi keskele torgates kuivaks jääma.

Enne glasuuriga katmist lase koogil täielikult jahtuda.

Glasuuri jaoks sega erinevad toorjuustud, pigista sisse poole laimi mahl. Soovi korral sõelu peale kakaopulbrit.

Ja et lastele peale läheks, siis võib kaunistada veel ka marjadega.
 *Kribu kooki küll maitsta ei saanud, kuid käega katsuda küll:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar