Lehed

pühapäev, 4. september 2011

Kana-klimbisupp


Ma arvan, et kana-klimbisupp ei vaja suurt tutvustamist. Selline mõnus ja argine. Ja lihtne teha ka. Retsept Pereköögi nõuka-erist (okt 2009).


Vaja läheb:
4-5 kana poolkoiba
2 l vett
1 sibul
1 spl võid või õli
2 porgandit
3 keskmist või pigem suuremat kartulit
soola


Klimbid:
1-2 spl võid
1 muna
1 dl piima (või puljongit)
1,5-2 dl jahu
0,5-1 tl soola
0,5 tl suhkrut

Serveerimiseks:
maitserohelist
hapukoort

Pane kana külma veega tulele, keeda tasasel tulel 30-40 minutit ja riisu tekkinud vaht.

Samal ajal, kui kana keeb, kuumuta riivitud porgand ja tükeldatud sibul võis või õlis, lisa koos viilutatud kartulitega leeme sisse.

Tõsta kana välja ja tükelda. Tõsta tagasi potti.

Klimbitaigna valmistamiseks hõõru toasoe või pehmeks. Vispelda juurde muna ja vedelik, maitsesta soola-suhkruga. Sega juurde jahu. Vormi kahe teelusika abil taignast väikesed klimbid ning keeda neid supileemes, kuni need paisuvad ja tõusevad pinnale. (Mina lisan klimbitaigna leemele siis, kui kartul on juba peaaegu pehme).

Maitsesta lõplikult. Serveeri koos värske maitserohelisega ja soovi korral ka hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar