Lehed

teisipäev, 13. september 2011

Pirni-šokolaadikook


Laupäeva õhtu möödus heade sõprade seltsis. Laualt ei puudunud ka kook. Sel korral siis šokolaadine pirnikook. Retsepti leidsin siit, seal viide ka originaalile:).

Põhi:
250 g jahu
125 g võid
85 g suhkrut
1 muna

Täidis - osa 1: 
45 g võid
90 g suhkrut
1 muna
1.5 tl küpsetuspulbrit
90 g jahu

Täidis - osa 2 ehk kreem:
200 g shokolaadi (kasutasin Kalevi pähklitega tumedat šokolaadi)
180 ml rõõska koort (kasutasin 10%-st)

4-5 pirni

Alusta põhja tegemisest. Vahusta või suhkruga, lisa jahu ja siis muna. Töötle ühtlaseks taignaks ning suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja külgedele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise 1 osa. Vahusta mikseriga või ja suhkur, lisa muna ning lõpuks jahu. Tõsta kõrvale.

Täidise 2 osa. Soojenda rõõsk koor, lisa šokolaadi tükid, sulata ning vispelda hoolega. Nüüd lisa kreemile täidise 1 osa ning sega hoolega läbi. Vala valmis täidis eelnevalt valmistatud koogipõhjale. Koori ja viiluta pirnid ning aseta koogile.

Küpseta kooki, kuni see on kenasti tahenenud 200 kraadises ahjus u.40 minutit (esimesed 30 min ilma pöördõhuta ja viimased 10 pöördõhuga).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar