Lehed

pühapäev, 4. september 2011

Toorjuustukook kondenspiimaga


Väga mõnus ja kreemjas kook tuli välja. Kasutasin 24 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi. Idee toidutarest, kuid kuna mul kodus küpsiseid ei olnud, siis kasutasin hoopis Ragne NewYorgi juustukoogi põhja retsepti.


Põhi:
180 g jahu
45 g suhkrut
1 tl vanililsuhkrut
125 g võid

Täidis:
300 g toojuustu (kasutasin Farmi oma)
100 g hapukoort
2 muna
1 purk magusat kondenspiima

Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu ja suhkrud. Näpi hulka külm või ning töötle kiirelt ühtlaseks taignaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtkikäiv vorm küpsetuspaberiga ning suru taigen vormi põhja. Tõsta 10 minutitks külmkappi. Seejärel küpseta põhja 200 kraadises ahjus (ilma pöördõhuta) 10 minutit.

Täidise valmistamiseks sega omavahel toasoe toorjuust ning hapukoor ja lisa ükshaaval munad ning seejärel lisa ka kondenspiim. Vala saadud segu eelküpsenud põhjale.

Alanda ahju kuumust 160 kraadini ning küpseta (ilma pöördõhuta) umbes 55-60 minutit. Lisa ahju ka veega anum. Esmalt lase koogil vähemalt 10-15 minutit avatud uksega ahjus jahtuda. Hiljem tõsta täiesti jahtunud kook külmkappi ja lase seal vähemalt paar tundi või üleöö seista, siis  maitseb kook paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar