Lehed

teisipäev, 4. august 2009

Vanaema superhead pannkoogid


Küpsetan pannkooke kuidagi häbiväärselt harva, kuid kui pannkookide tegemise ette võtan, siis ikka korralikult. Seekord siis vanaema superhea retsepti järgi tehtud pannkoogid, mis lõpp tulemusena on väga õhulised ja hõrgud. Ning sobivad nii soolase täidise kui ka magusaga, sõltuvalt sellest, mille isu hetkel on. Kui olen teinud soolaseid pannkooke olen täidiseks pannud näiteks Merevaiku ja sinki. Seekord tulid siis magusad pannkoogid maasika toormoosi ja jäätisega.

Edit 21.05.2011: Olen ennast parandanud ja tänase päeva seisuga teen pannkooke ikka suhteliselt tihti:). 

Vaja läheb:
~2 klaasi jahu
~2,5 klaasi piima
4-5 muna (üldjuhul kehtib reegel, et 1 muna sööja kohta)
25 g sulatatud võid
0,5 tl soola
suhkrut maitse järgi

Eralda munakollased valgetest. Klopi munakollased soola ja suhkruga (suhkrut lisada vastavalt sellele, kas teed magusa või soolase täidisega pannkooke) läbi, lisa jahu ja vispelda, kuni taigen jääb vispli otsa "nö" pehmeks palliks. Siis lisa käesoe piim ja vispelda ühtlaseks taignaks. Lisa taignale sulavõi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega õrnalt taigna hulka (taigent altpoolt ülesse tõstes). 

Kuumuta pannil õli ja küpseta pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks.

2 kommentaari: