Lehed

teisipäev, 4. august 2009

Seene püreesupp


See supp on väga mõnus vaheldus tavalistele juurvilja ja köögivilja püreesuppidele. Retsepti leidsin Pereköögist.


Vaja läheb:
400 g šampinjone
1 sibul
1 sl võid
1 l vett
6 viilu koorikuga röstsaia (olen kasutanud ka tavalist saia)
1 seenemaitseline puljongikuubik
2 dl kohvikoort
meelepärast Merevaiku (kuid ka ilma selleta on väga hea)
pipart
soola

Tükelda seened ja sibul ning pane (paksupõhjalisse) kastrulisse ning kuumuta võis, kuni seentest eralduv vedelik aurustub. Kalla juurde kuum vesi, lisa saiaviilud, puljongikuubik ja maitseained. Hauta vaevalt 10 minutit ning töötle saumikseriga püreeks. Lisa kohvikoor ja Merevaik, kuumuta uuesti keemiseni (vajadusel püreeste veel) ning maitsesta lõplikult. Serveeri röstsaia või küpsetatud saiakuubikutega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar