kolmapäev, 5. august 2009

Lõhepirukas


Kolasin mööda toidublogisid ja leidsin siit ühe ääretult lihtsa ja mõnusa retsepti. Retsept näeb ette ka maitserohelise lisamist, kuid siis peaksin oma peres sööma seda pirukat ainult mina:)

Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttaigent
450 g lõhefileed
kalamaitseainet sidruniga
3 spl majoneesi
3 spl hapukoort
1 muna, lahti klopituna (peale määrimiseks)

Alusta filee ettevalmistamisega. Selleks eemalda kalalt nahk ning puhasta kala korralikult luudest. Hõõru kala kergelt soola ja maitseainega kokku. Sega omavahel majonees ja hapukoor ning määri filee seguga kokku. Pane kalafilee pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.

Rulli lehtaigen kaheks võrdseks ristkülikuks. Ühele ristkülikule aseta maitsestatud kala. Määri taigna ääred kergelt munaga. Seejärel aseta teine lehttaigna tükk kala peale ning suru taigna ääred omavahel tugevasti kokku, muidu võib pirukas küpsemisel lahti paisuda äärtest. Määri pirukat pealt munaga ning küpseta 175 kraadises ahjus umbes 20 minutit või seni kuni pirukas on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar