Lehed

kolmapäev, 23. detsember 2009

Ürdised hakklihapallid

Viimastel päevadel on mind tabanud eriline kokkamishullus. Kui tavaliselt olen ma retsepte kasutades väga nendes kinni, siis praegu on vallandunud minus loovus. Täitsa põnev on igatahes. Täna said siis õhtusöögiks valmis mõnusad lihapallid kooreses kastmes.

Vaja läheb:
400 g hakkliha
peotäis riivsaia
1,5 dl piima
4 spl majoneesi
2 muna
maitseaineid (basiilikut, punet, liha üldmaitseainet, hakkliha maitseainet jne)
2,5 dl hapukoort

Puista riivsai kaussi ja vala peale 1 dl piima. Lase riivsaial paisuda. Lisa kaussi hakkliha, 2 muna, 2 spl majoneesi ja maitseaineid. Sega korralikult. Määri ahjuvorm võiga. Tee käed niiskeks ja veereta peopesas hakklihast pallid, laota need ahjuvormi. Pane vorm 200 kraadisesse ahju. Ca 10 minuti pärast keera pallid ümber. Hoia veel ahjus ligi 10-15 minutit või kuni hakklihapallid on ilusasti pruunistunud.
Samal ajal sega kausis hapukoor, 0,5 dl piima, 2 spl majoneesi ja ürdid (pune, basiilik). Võib kasutada ka näiteks peterselli.
Kui lihapllid on pruunistunud, võta vorm ahjust ja vala üle kooreseguga. Tõsta tagasi ahju ja kuumuta läbi (mina lülitasin selleks ajaks juba ahju välja).
Serveeri kartulipudruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar