kolmapäev, 9. detsember 2009

Juurviljapüreesupp


Esmaspäeva õhtul magama minnes tuli äkki tohutu isu mõne mõnusa püreesupi järele. Mulle meenus, kuidas me Siljaga Stockmannis sõime ülihead juurviljapüreesuppi, millele olid peale puistatud ürdised krõbedad saiakuubikud. Igatahes eile varustasin end poes vajalike ainetega (enamus juurikaid ole kodus olemas) ja õhtul nautisin supi tegu ja nägu:P Kogused ja ained on kokku pandud hetketunde ajel, seega ei pruugi kõik ülitäpne olla. See eest jääb mänguruumi...

Vaja läheb:
lillkapsast (u. 600-700 g)
6 pisikest kartulit (või 2 suurt)
2 porgandit
suvikõrvitsat (u. 200 g)
1 l vett
3 saiaviilu
soola
1- 1,5dl rõõsk koort
200 g merevaiku (kasutasin lõhe-kreveti oma)
ürte (vabal valikul)

Krõbedad saiakuubikud:
saia
oliiviõli
soola
vahemere ürdisegu

Panin vee potis keema ja lisasin sellele soola (võib panna ka köögivilja puljongikuubiku, minul oli see otsas). Puhastasin kõik juurviljad, hakkisin kartuli ja suvikõrvitsa kuubikuteks, lillkapsa eraldasin õisikuteks ning riivisin porgandi. Lõikasin saiaviiludel ääred ära. Panin juurviljad ja saia keevasse vette. Lisasin 1dl koort. Keetsin, kuni kõik aedviljad olid pehmed. Seejärel võtsin poti tulelt ja püreestasin kõik läbi (kui on liiga paks, võib koort juurde lisada). Edasi lisasin merevaigu ja lasin sel ära sulada. Mikserdasin veel veidi. Maitsestasin veel soola ja vahemere ürdiseguga.

Kui supp sai valmis, lõikasin saia kuubikuteks ning kuumutasin pannil oliiviõli. Pruunistasin kuubikud pannil. Raputasin saiale peale ka soola ja ürte. Seejärel puistasin valmis kuubikud supile.

Tulemus oli super-hüper mõnus. Selline kreemine ja õhuline. Merevaik ja ürdid andsin mõnusa lisamaigu supile. Teen kindlasti seda suppi (või sarnast) veel. Võib-olla lisaksin järgmine kord veidi pipart ka, et oleks põnevam:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar