Neid ülilihtsaid pirukaid olen sageli teinud. Eile avaldas Lennar soovi, et ma neid taas teeks. Olen seda vahel eriti lihtsat moodi teinud, kasutades poest ostetud pärmi-lehttaigent. Seekord tegin oma pärmitaignaga.
Taigen:
25 g pärmi
1 kl piima
soola, suhkrut
3 spl õli
jahu
Täidis:
võid
200 g sinki
150-200 g riivjuustu
Peale määrimiseks: muna ja törts vett
Alusta taigna tegemisest. Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa õli ning sool-suhkur. Seejärel lisa jahu ja sõtku taigen mõnusalt pehmeks. Kata kauss puhta rätikuga ning tõsta umbes tunnikesesks sooja kohta kerkima.
Kui taigen on umbes kahekodseks kerkinud, võib hakata pirukaid tegema:) Rulli taigen ristküliku kujuliseks, määri pealt kergelt sulatatud võiga ning puista üle singitükkide ja riivjuustuga. Rulli taigen kokku ja lõika umbes 1,5-2 cm paksused kettad. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel veidi kerkida.
Lülita ahi seni 200 kraadi juurde soojenema. Enne ahju pistmist määri pirukaid pealt muna-vee seguga. Küpseta 8-10 minutit.
Tulemuseks pehmed, mahlased ja maitsvad keerud, mis maitsevad hästi nii piima kui ka õlle kõrvale:D
Head isu!
Ne güzel yapmışsın kız!
VastaKustutahttp://cahideninelleri.blogspot.com/