Piparkoogi hullus endiselt kestab. Viimasel ajal olen mõelnud, et peaks piparkookidest midagi huvitavat tegema. Selleks on palju erinevaid võimalusi ju. Leidsin Selveri retseptide seas kihilise magustoidu retsepti ja mõtlesin ,et prooviks ära (sealses retseptis oli kasutatud kodujuustu), kuid...koperdasin enne kohupiimase retsepti peale, mille leidsin qsti blogis. Kohandasin selle vastavalt sellele, mis kodus olemas oli ja asusin siis kohe piparkooke ahju viskama, samal ajal juba kõrvalmaja asukatele helistades, et oleks kellega koos maiustada:P Seda magustoitu oli igatahes ülimalt lihtne teha. Ja tulemus on võrratu.
Vaja läheb:
200-250 g piparkooke
2 dl vahukoort
50 g suhkrut
300 g kohupiimapastat
100 g rosinaid
šokolaadi likööri
~ 1 dl kanget kohvi
kakaod peale puistamiseks
Pane rosinad vähemalt tunnikeseks likööri likku. Vahusta vahukoor suhkruga. Lisa kohupiimapasta ning rosinad ja sega läbi. Pudista läbipaistvasse klaasvormi piparkooke (nii, et põhi on kaetud). Immuta põhja kohviga ja veidikese likööriga. Seejärel kata põhi 1/3 kohupiimasegust. Seejärel jälle kiht piparkoogi tükke - immuta kohvi ja likööriga. Edasi jälle kohupiimasegu ja viimast korda veel piparkoogitükke ja kõige peale kohupiimasegu. Puista üle korralikult kakaoga ning tõsta mõneks tunniks külmkappi maitsestuma.
Maitseb superhästi kohvi kõrvale. Maitse on kergelt piparkoogine.
Mõnusat piparkoogitamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar