esmaspäev, 7. detsember 2009

Piparkoogitaigna otsinguil

Tegin eelmine aasta Laura leitud retsepti järgi superhäid piparkooke, kuid kahjuks kaotasin retsepti ära. Otsustain ise netiavarustes otsida seda head piparkoogitaigna retsepti. Uskumatu, kui palju erinevaid variante ma leidsin, kuid kahjuks seda õiget mitte. Lubasin Nessale, et homme teeme piparkooke ja seega tuli mingi retsept ära valida. Igatahes proovisin teha Ragne retsepti järgi taigent, kuid tegin poole kogusest (seega peaks umbes 600g tulema). See sai hetk tagasi valmis ja läks külmkappi homset ootama.
09.12.2009
Ragne blogi retsepti järgi valminud piparkoogid tulid väga mõnusad. Nii maitselt, kui välimuselt (nagu pildil on näha). Inessale pakkus piparkoogi tegemine igatahes palju rõõmu. Eriti piparkookidest järelejäänud taignast "lummememmede" ja "losside" meisterdamine:P Nalja nabani ja üle sellegi...

(Ragne retsept) Vaja läheb:
1 dl tumedat siirupit
1 dl suhkrut
1,5 spl piparkoogi maitseainet
125 g võid
1 muna
1 tl soodat
5 dl jahu

Kuumuta potis siirup suhkru ja maitseainega keemiseni. Seejärel lisa tükeldatud või ja lase sel ära sulada. Tõsta segu jahtuma. Sega omavahel jahu ja sooda. Edasi klopi muna siirupi segu hulka. Lisa omavahel segatud jahu ja sooda vähehaaval siirupi segule. Sõtku taigen korralikult läbi ja mässi kilesse. Tõsta valmis taigen külmkappi järgmise päevani. Ja edasi on juba käkitegu. Puista lauale jahu ja rulli taigen lahti. Suru vormid taignasse ja küpseta 200 kraadises ahjus kuni piparkoogid on pruunika jumega. Võid hiljem kaunistada.

Sain vahepeal ka Lauralt retsepti teada. Seega teen järgmisel korral selle järgi. Kahjuks retsepti autorit ei tea.

(Laura retsept) Vaja läheb:
2 dl tumedat siirupit
2 dl vahukoort
2 tl soodat
4 dl suhkrut
4 spl võid
0,5 pakki piparkoogi maitseainet
10 dl jahu

Kuumuta potis siirup ja vahukoor keemiseni. Lisa sellele või. Vala kuum segu kausis oleva sooda peale ning sega. Lisa suhkur, piparkoogi maitseaine ja jahu. Sõtku taigen korralikult läbi ja paki kilesse ning tõsta järgmise päevani külmkappi maitsestuma. Ja edasine protseduur on juba sama nagu eelmise taigna puhulgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar