Lehed

teisipäev, 4. jaanuar 2011

Kana-köögiviljakaste


Sobrasin taas netiavarustes, otsides mingit põnevat retsepti, mida katsetada. Leidsin enda jaoks uue põneva blogi (Elis köögis), kus järjekordselt nii palju mõnusaid ja lihtsaid roogi, mida tahaks proovida ka ise järgi. Alustuseks siis kana-köögiviljakaste. Originaalis on kaste mõeldud eelkõige pastale, kuid kuna mul oli tänaseks pasta isu täis, siis serveerisin seda kastet hoopis basmati riisiga. Tulemus on igatahes väga mõnus ja mahe, ning kindlasti läheb see retsept meie peres kordamisele. Retsept sisaldas ka varssellerit, kuid kuna mul seda lihtsalt polnud, siis jätsin selle välja.

Vaja läheb:
2 keskmist porgandit
(2 varsselleri vart)
1 keskmise suurusega sibul
2 küüslauguküünt
8 kana poolkoiba 
2,5 dl kanapuljongit
100g suitsupeekonit
purk purustatud tomateid (umbes 400g)
kuivatatud vahemere ürte (Meira oma)
meresoola
purustatud musta pipart
1 sl võid praadimiseks

2 pakikest basmati riisi

*Koorisin progandi ja sibula ning lõikasin lohakateks tükkideks. Tõstsin tükid köögikombaini ning lasin peeneks seguks. Seejärel koorisin ning riivisin küüslauguküüned ja hakkisin peekoni kuubikuteks.
*Sulatasin pannil või ning valasin peale peenestatud köögiviljasegu ja peekonitükid. Praadisin 3-4 minutit. Lisasin peenestatud küüslaugu ning kuumutasin veel umbes minuti. Tõstsin köögiviljasegu suuremasse potti, valasin tomatikonservi ning kanapuljongi ka potti. Maitsestasin veidikese soola, pipra ja kuivatatud ürtidega ning lasin keema tõusta. Tõstsin kana poolkoivad ka potti ning lasin madalal kuumusel 45-50 minutit haududa.
*Võtsin vahepeal kana ükshaaval välja ning eemaldasin liha kontidelt ning lõikasin väiksemateks tükkideks. Kana tükid tõstsin tagasi potti hauduma seniks, kuni kõik liha hakitud sai.
*Serveerisin keedetud basmati riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar