Lehed

teisipäev, 15. veebruar 2011

Toorjuustu muffinid


Sõbrapäeva eelne õhtu möödus ette rutates sõbrapäeva auks sõprade seltsis süües külmetavate meeste valmistatud grill liha. Mmmm...see maitses ikka nii hästi. Suvel nagu ei oskagi seda nii hinnata, kui talvel. Igatahes aitäh Erkole ja Jaanusele külmetamise eest:D.
Samal õhtul nii umbes tund enne "ürituse" algust, käis mul peast läbi mõte, et teeks miskit magusat ka kaasa. Hmmm...mitu päeva poes käigust möödas ja see andis külmakapis kohe tunda. Natuke mõtlemist ja naabrite abikätt kasutades valmisid kiirelt ühed mõnusad ja mahlased muffinid, mida ma pühapäeval ei jõudnudki pildile jäädvustada. Seega läks retsept täna kordamisele. Muidugi mitte pildi pärast vaid maitse pärast. Retsepti leidsin googeldades Farmi kodulehelt.

Vaja läheb:
125 g võid
150 g toorjuustu
3 muna
2 dl suhkrut
3,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 spl kakaopulbrit
1 spl piima (võib asendada ka kodus leiduva mahlaga)

Vahustasin toasoojad või ja toorjuustu suhkruga. Lisasin vahustades ükshaaval juurde munad. Segasin küpsetupulbri jahuga ning lisasin või-munasegule. Segasin läbi ja jagasin taigna kaheks osaks. Ühele osale lisasin kakao ja veidi mahla ning teisele osale vanillisuhkru.

*Esimene kord tehes tõstsin pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse kõigepealt õhukese kihi heledat taigent. Siis lisasin peale tumedat taigent ning peale tõstsin ülejäänud heleda taigna. Segasin veidi hambatikuga kihid läbi. Kokku sai 12 muffinit. Sellised suured ja üle ääre ajavad.

*Teisel korral tõstsin vormidesse tumedat taigent ja peale heledat taigent ning segasin tikuga läbi. Ja vastupidi, heledat taigent vormi põhja ja tumedat peale. Kokku tuli 19 veidi väiksemat muffinit, mis ei ajanud väga üle ääre:).
Küpsetasin 175 kraadi juures 25 minutit (10 minutit ilma pöördõhuta ja 15 minutit pöördõhuga).

6 kommentaari:

  1. need on ülimaitsvad ja tõeliselt pehmed muffinid... polegi neid paar nädalat küpsetanud :D

    VastaKustuta
  2. olen sinuga täiesti 100% nõus:) võivad sõltuvust tekitada:D

    VastaKustuta
  3. Sattusin Sinu blogisse eile, kui tahtsin valmistada šokolaadi-toorjuustu muffineid, aga maale sõites olin linnast unustanud kaasa osta šokolaadi ning kaks lähemat poodi olid ainult kella kaheni lahti - alustasin ettevalmistusi kolme paiku. Kaugemale poodi minna enam ei olnud mahti ja seega sattusin retseptijahil selle retsepti peale ning mul on päris hea meel isegi, et ma šokolaadi ei saanud:)
    Väga maitsvad koogikesed. Ma lisasin veel külmutatud marju ka.
    Väga tore retseptikogumik Sul:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore lugeda, et mu retseptikogu kellegile rõõmu pakub:). No ja need muffinid on tõesti väga head. Mis meenutab mulle, et ma pole ammu küpsetanud. Igatahes head avastamist ja küpsetamist.

      Kustuta
  4. Tõesti väga super muffinid! Aitäh!! =D

    VastaKustuta
  5. Hakkan tegema. kindlasti väga maitsev

    VastaKustuta