Lehed

neljapäev, 17. veebruar 2011

Üks ülimalt lihtne rullbiskviit

Hmm...viimasel ajal on mind tabanud selline veider magusaisu. Ei tea millest see küll tuleb?:D Nagu jätk rasedusele:D. Igatahes mõtlesin täna teha enda jaoks miskit uut ja samas lihtsat. Kolasin teiste blogides ringi ja leidsingi selle, mille järgi isu võiks täitsa olla:D

Biskviitpõhi:
4 muna
4 spl suhkrut
4 spl nisujahu
2 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
200 g kohupiima (teralist)
2 dl vahukoort
veidi suhkrut
2 dl maasika- või vaarika moosi

Vahustasin munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelusin juurde eelnevalt kokku segatud jahu, küpsetuspulbri ja tärklise ning segasin läbi. Kallasin taigna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silusin ühtlaseks. (Minu ahjuplaati see kogus ei täitnud täielikult, seeg järgmine kord teeksin 6 munaga).
Küpsetasin 220 kraadises ahjus (pöördõhuta) umbes 7 minutit. Võtsin biskviitpõhja ahjust välja ja kummutasin suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemaldasin koogipõhjalt küpsetuspaberi ja keerasin koos teise (alumise) küpsetuspaberiga rulli. Lasin taignal täielikult jahtuda. 

Täidise jaoks vahustasin vahukoore suhkruga, siis segasin juurde kohupiima ning moosi (kasutasin vaarika moosi). Määrisin kohupiimatäidise lahtirullitud biskviidile ning keerasin uuesti rulli. Tõstsin tunnikeseks külmkappi.

1 kommentaar: