Lehed

kolmapäev, 8. juuni 2011

Purukattega apelsini-rabarberikook


Tegin ükspäev väga head rabarberikooki, millele apelsin lisab erilisemat maitset. Apelsin ja rabarber on tõesti väga hea kooslus. Ja nagu ikka tegu väga lihtsa koogiga. Retsepti leidsin siit.


Taigen:
2 muna
170 g suhkrut (2 dl)
240 g jahu (4 dl)
190 g hapukoort (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
2 tl küpsetuspulbrit
1 apelsini riivitud koor
näpuotsaga soola
350 g rabarberit (puhastatud ja hakitud)
 
Purukate:
60 g jahu (1 dl)
85 g suhkrut (1 dl)
50 g võid
1 tl kaneeli
näpuotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit

Alusta purukatte tegemisest. Mõõda kõik koostisained kaussi ja töötle purutaoliseks tainaks. Tõsta täidise valmimiseni kõrvale.

Taigna jaoks sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta toasoojad munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor, riivitud apelsinikoor ja sulavõi ning sega läbi. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning sega ühtlaseks taignaks.

Vooderda ahjuvorm (20x30cm) küpsetuspaberiga või määri võiga. Vala taigen vormi. Kata taigen hakitud rabarberi tükkidega ning kõige peale puista purukate.
Küpseta kooki 200 kraadi juures (20 minutit ilma pöördõhuta ja 10 minutit pöördõhuga) umbes 30 minutit või kuni taignasse torgatud tikk puhtaks jääb.

Lase koogil täielikult jahtuda ning lõika ruutudeks.

1 kommentaar: