Lehed

pühapäev, 2. august 2009

Ülilihtne singi pitsa

Teen tihti kodust plaadipitsat. Taigna retsepti sain kunagi ammu naabrinaiselt ja olen selle juurde jäänudki. Selle taigna juures meeldib mulle see, et see on kohe kasutusvalmis ja ei vaja aega kerkimiseks. Ning otseloomulikult on seda lihtsamast lihtsam valmistada. Ja peale võib panna kõike seda, mis meeldib. Siin siis üks variant sellest, mis mulle meeldib. Vahel olen teinud plaadipitsa valmis, lasknud sellel jahtuda ning siis lõiganud selle väikesteks ruutudeks ja pakkunud hoopis suupistena.

Pitsapõhi:
2,5 dl piima
25 g pärmi
3 spl õli
jahu (tunde järgi)
soola

Pitsakate:
ketšup või mõni tomatikaste
300 g singitükke (võib ka nt suitsuvorsti kasutada)
1 suurem purk šampinjone (või 200 g värskeid šampinjone)
150 g sinihallitusjuustu
200 g riivjuustu
pizzamaitseaine

Alusta taignast. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa piima-pärmi segule õli ning seejärel tunde järgi jahu ja soola. Taigen peaks jääma piisavalt pehme ja ei tohiks jääda näppude külge. (Kuna teen pitsat ahjuplaadi peal, siis rullin taigna ahjupaberi peal valmis ja tõstan seejärel selle ahjuplaadile.)

Kata taigen ketšupiga või mõne tomatikastmega ning puista ülejäänud koostisosad sinna peale. Kõige peale riivjuust ja pitsamaitseaine.

Küpseta 200 kraadises ahjus (pöördõhuga), kuni juust on pealt kuldne (~10-15 min). Kui küpsetada kauem, siis läheb põhi liiga krõmpsuks.

2 kommentaari:

  1. Tere! Kui palju umbes peaks jahu panema?

    VastaKustuta
  2. Tere, ilmselt nüüd (mitu päeva hiljem) sellest infost vist kasu pole, kuid ma pole tõesti jahukogust selle retsepti puhul kunagi mõõtnud. Alguses panen pakist otse veidi rohkem jahu ning segan. Kui konsistents hakkab juba muutuma taigna sarnaseks, siis hakkan lisama peotäie kaupa, sõtkuma käega ning taigen on valmis siis, kui ta ei jää enam käe külge kinni. Ehk on sellest abi :)

    VastaKustuta