laupäev, 25. detsember 2010

Piparkoogi tordi moodi magustoit:)


Täna sai siis juba tesitkordselt tehtud ühte ülilihtsat magustoitu. Seda on ääretult lihtne valmistada. Sellepärast olen mõlemil korral selle tegemise usaldanud Inessa kätesse (ise kõigest veidi abistades juhendamise näol:).

Vaja läheb:

2 plaaditäit piparkooke (kaalu ei oska öelda)
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
2-3 tl suhkrut
hapukat moosi (kasutasime ploomi oma, sobiks kindlasti jõhvikamoos vms)

Alustuseks küpseta piparkoogid (kasutan Laura taigna retsepti). Siis pudista need ära (võib jätta tükkidena ja võib köögikombainis pudiks teha). Proovisime teha mõlemat moodi ja teine variant, kus piparkoogi täiesti pudiks lasime, tuli minu meelest parem:). Seejärel vahusta vahukoor ning lisa sellele suhkur. Siis sega vahukoor ja kohupiimapasta omavahel kokku. Siis puista koogivormi põhja pool piparkoogi purust, millele määri peale hapukat moosi. Järgmisena pane vormi kogu kohupiima vahukoore segu ning viimaseks kihiks ülejäänud piparkoogi puru. Tõsta kook mõneks tunniks külma. Ja nii kerge see oligi. (Esimesel korral, kui tegime lihtsalt piparkoogi tükkideks, tuli meil ka paar kihti rohkem ja kook-tort oli pigem sellise kausikoogi moodi - vaata alumist pilti).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar