Lehed

laupäev, 21. mai 2011

Biskviitkattega rabarberikook


Inspireerituna nii mõneski blogis (Toidutegu ja Ise tehtud. Hästi tehtud.)  ilmunud postitusest, tegin ka mina selle aasta esimese biskviitkattega rabarberikoogi. Kahjuks ei pidanud minu mitte nii väga ammu soetatud vispliotsikuga mikser sellele suurele vahustamisele vastu :( nuuks... ning selle tulemusena olen ma mikserita või noh õigemini mikser on, aga see vispledab veidralt:D.Aga kook ise on lihtsalt võrratu. Täpselt selline nagu olema peab. Näuh... Kasutasin küpsetamisel kandilist 20x30cm vormi.

Muretaigen:
150 g võid
225 g jahu
75 g suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Vahele:
350-400 g rabarberit
75 g suhkrut

Biskviit:
4 muna
90 g suhkrut
55 g jahu
20 g kartulitärklist

Valmista muretainas – sega jahu ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki segamini. Lisa muna ning töötle kiirelt ühtlaseks taignaks. Paki taigen toidukilesse ning tõsta vähemalt pooleks tunniks* külmkappi.
*Taigna võib ka mitu päeva ennem valmis teha ja hoida kuni kasutamiseni külmkapis.

Seejärel rulli taigen ristkülikuks*, kata sellega ahjuvorm, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus (pöördõhuga) 10 minutit.

* Seda on lihtsam teha kahe veidi jahuga ülepuistatud küpsetuspaberi vahel.

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (8-10 minutit, minul andis mikser otsad 7 minutil ja vaht tuli vägagi hea välja), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini.

Kata eelküpsetatud muretaignapõhi tükeldatud rabarberiga, raputa üle suhkruga, vala peale biskviittaigen ning silu ühtlaseks.

Alanda ahju kuumus 180 kraadini (pöördõhuga) ning küpseta kooki 20-25 minutit.

Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad.

Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.

1 kommentaar:

  1. Super super super kook! Suure ahjuplaadi jaoks suurendasin koguseid 1,5 võrra ja kook sai otsa poole päevaga. Yumm! :)

    VastaKustuta