Lehed

pühapäev, 23. august 2009

Pisikesed lihapirukad


Olen juba mõnda aega piilunud Kokkama blogist pisikeste lihapirukate retsepti, kuid seni pole kuidagi viitsinud seda asja ette võtta, kuna pole suurem asi pärmitaigna valmistaja. Täna siis sai püreesupi kõrvale need ära proovitud ja tulemus oli super. Kohandasin veidike Ragne retsepti endale mugavamaks.
Samuti on need pirukad väga head näiteks laste sünnipäeva või ka mõne muu ürituse suupistelauale.

~50 pirukat

Taigen:
2,5 dl piima
25 g pärmi
3-4 spl õli
soola
suhkrut
jahu

Täidis:
42 g riisi (keetmata kujul) (0,5 dl)
200 g veise hakkliha
maitseaineid (guljaši-, hakkliha- ja kotleti maitseaine)
soola
0,5 muna

Peale määrimiseks:
0,5 muna

Alusta taignast. Soojenda piim. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa segule õli, sool ja suhkur. Seejärel lisa jahu ja sõtku taigen selliseks, et ta käte külge ei kleepu. Jäta umbes 30 minutiks rätiku alla kerkima. 

Seejärel valmista täidis. Keeda riis pehmeks. Keeda ka hakkliha, et see oleks mahlasem. Keeta on vaja nii kaua, kuni kaob roosakas värvus. Mina olen siinkohal hakkliha püreestanud veel saumikseriga läbi (siis ei jää täidis teraline). Sega omavahel riis, hakkliha, muna ning maitseained.

Rulli taigen ristkülikukujuliseks ning laota pikkupidi riba hakkliha-segu taignale. Rulli taigen ümber hakkliha segu ning lõika noaga ülejäänud taigen küljest. Saadud rull lõika ~2 cm tükkideks. Jätka samamoodi, kuni taigen ja hakkliha-segu otsa saavad. Pane saadud rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Küpseta 175 kraadi juures (pöördõhuga) kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

2 kommentaari: