Lehed

kolmapäev, 5. august 2009

Trühvlid domino küpsistest



Olen mõnda aega mõelnud, et tahaks ise trühvleid teha, kuid alati on mulle tundunud, et see on kole keeruline ettevõtmine. Kui selle retsepti leidsin, olin kindel, et esimese trühvlite tegemise võiks selle järgi teha, kuna see tundus väga lihtne olevat. Ja tegelikult seda ta ongi. Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
2 väikest pakki Domino küpsiseid
175 g toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
100 g piimašokolaadi

Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. (Esimene kord sain hakkama ka saumikseriga, aga see võttis korralikult aega ning köök nägi päris kohutav välja, teine kord olin targem ja tegin köögikombainis). Seejärel lisa toorjuust ning lase köögikombainil töötada nii kaua, et segu oleks väga kreemjas.

Kui tahad trühvlites tunda natuke krõmpsuvaid küpsise tükke, siis võid lisada näiteks tavalise küpsisepuru segule. Tõsta segu külmkappi tahenema. Vormi segust kuulid ning aseta need mõneks ajaks külmikusse tagasi. Sulata šokolaad (panin mõlemad šokolaadid kokku) vesivannil (jälgi, et vett ei satuks šokolaadi hulka, siis läheb see tükki) ning kasta iga trühvel šokolaadi sisse ning tõsta tahenema fooliumiga kaetud kandikule.



Tõsta külma tahenema. Nad on juba paari tunni pärast söömiseks valmis, kuid mulle meeldisid nad rohkem järgmisel päeval.

Nauditavat trühvli elamust:)

3 kommentaari:

  1. Kui võrartult kena ühtlane šokolaadikate! Tegin oma blogis http://lihtsadheadtoidud.blogspot.com/2009/04/domino-truhvlitest-kommid.html

    ka kunagi neid, kuid nii kenad ei jäänud ja lõpuks oli kergem see maius pisikesteks kommideks voolida :)

    VastaKustuta
  2. need pildid said tehtud siis, kui tegin neid trühvleid esimest korda. ise ka imestasin, et nii hästi õnnestusid:). ma vaatan, et sa oled purustatud pähkleid ka lisanud täidisesse. ma olen korra teinud tervete mandlitega. ise küll maitsta ei saanud, kuna läksid kingituseks. mis omakorda viib mind sellele mõttele, et peaks neid millalgi uuesti tegema.

    VastaKustuta
  3. Hästi vana retsept, minu vanem õde tegi neid ikka väiksena. Jõle magusad asjad, aga ülimalt head. :)

    VastaKustuta